Baneinfo januar 2020

Publisert: 3. januar 2020  av Gjøril Johnsson Solberg

Først vil vi ønske dere alle ett riktig godt nytt år i 2020, og vi håper at året vil bringe masse fine golfopplevelser på Huseby & Hankø Golfbane. Sesongen 2020 nærmer seg med stormskritt, og det er ikke lenge før dagene blir vesentlig lengre. Den fineste tiden på året for en golfspiller er i anmarsj....

Vi i baneselskapet har i dag 3. januar hatt en befaring på hele golfbaneområdet, og dette var en god og hyggelig opplevelse i finværet. Du kan klikke her så kommer du til bilder tatt på befaringen i dag, som forøvrig er tatt virkårlig rundt omkring på banen.

Det er gledelig å melde at banen ikke har noen vinterskader i det hele tatt. Absolutt alle greener er tørre og fine, og det er utrolig nok ingen soppflekker å spore. Enkelte av greenene har dessuten hatt litt vekst og er særdeles grønne og fine.

Vi har til tider tidligere hatt stedvis overvann på bl.a. fairway på hull 3 og 4, samt forkant på green hull 7. Dagens befaring kunne vært gjort i joggesko, og det er ikke ett sted det var synlig overvann på hele baneområdet. Dette var veldig overraskende, så her må vi berømme greenkeeperne Svein og Sasha for en god jobb de siste to årene med utbedringer.

Vi har som nevnt i tidligere infoskriv hatt problemer med store skader på fairwayer i 2019. Det har vært gjennomført flere utbedringer og tilsåing av disse relativt store arealer i løpet av sesongen 2019. Det er gledelig at disse utbedringene begynner å gi resultater, og vi vil gjennomføre en siste runde med utbedringer til våren. Vi forventer derav at banen fra slutten av mai er tilbake i god stand med strøkne fairways.De utførte utbedringstiltak med nytt teested på hull 9 og drenering bak green og bredding av spillefeltet på hull 8 har ikke tatt noen skade av høsten store nedbørsperiode. Disse områdene vil bli bearbeidet og tilsådd til våren, og planen er at de vil være spillbare i begynnelsen av juni.


Det nevnes at andre tiltak som blir gjort i sesongen 2020 så er det følgende:
  • Ny sand i bunkerne. Det vil til våren så snart det er tørt nok til å transportere ut sand bli foretatt utbedring av bunkerne der det er manko på sand.
  • Teestedet på hull 8 vil bli drenert på høyre siden og rettet opp.
  • Trær som tidligere har vært beplantet på banen vil bli fjernet og erstattet med nye trær av Eik eller Bjørk. Vi håper at disse vil trives bedre og passe godt inn i kulturlandskapet.
 
Av hensyn til våre nysådde fairways så velger derav å holde golfbanen stengt i hele vinter. Vi ønsker at golfbanen skal fremstå så fin som mulig i sesongen 2020, slik at vi alle kan være stolte av å være medlem av Huseby & Hankø Golfklubb.