Bane

Om Huseby & Hankø Golfbane

Huseby & Hankø Golfklubb ble stiftet vinteren 2003 av en gruppe lokale entusiastiske golfere. Våren samme år begynte Huseby & Hankø Golfbane AS byggingen av golfbanen. Og gleden var stor sommeren 2004 da banen ble åpnet av daværende ordfører Haabeth for spill. I dag består golfanlegget av en 9-hulls fullverdig golfbane nær sjøen i åpent parklandskap. Nærheten til sjøen medfører at vind blir en sentral spillestrategisk utfordring og element. Huseby & Hankø Golfbane er kjent for å åpne golfsesongen tidlig i mars/april og stenge sent i desember.

Det er i kommuneplanen satt av areal til en utvidelse av golfbanen til 18 hull + 6 hulls korthullsbane og store treningsarealer.

Ved siden av selve golfbanen er det i dag et nærspillsområde med target-green og bunker, putting-green og driving-range med 20 utslagsmatter hvorav 10 matter er overbygd.

Golfbanen er strategisk designet og passer godt for nybegynneren samtidig som den gir den etablerte golfspilleren en utfordring.

På golfbanen er det etablert et intimt og trivelig klubbhus strategisk beliggende med god utsikt over golfanlegget og sjøen. Parkeringsanlegget ligger sentralt med kort avstand til klubbhus, golfbane og treningsanlegg.

Klubbaktiviteten er meget god, med masse aktiviteter og arrangementer for hele klubben. Klubbens medlemsmasse er i vekst og består i dag av rundt 900 medlemmer.