Nybegynnere

Nybegynner/VTG -kurs

Golf – en idrett for alle
Golf er en av verdens største idretter og en av de største også i Norge. De aller fleste kan spille golf, enten man er barn eller pensjonist, mann eller kvinne, profesjonell eller hobbygolfer. Felles for alle golfspillere er opplevelsen av gleden ved spillet i kombinasjon med en fin naturopplevelse og sosialt samhold
 
Nybegynner på Huseby & Hankø Golfbane
Huseby & Hankø Golfklubb ønsker alle velkommen til å prøve golf. Hvis du har lyst til å begynne med golf har vi følgendeopplegg i 2011. Hvis du bare har lyst å prøve golf så kan du trene på vår "driving range", låneballer koster 20,-per/bøtte og køller kan du låne gratis i proshopen.
 
Aktiviteter for nybegynnere på Huseby og Hankø Golfbane i 2011
 - VTG-kurs ca. 3 ggr per måned, se info om VTG-kurs 2011
- 1 mnd. frittspill på korthullsbane inkludert i VTG-kurs
- Fadderrunder
- Fri greenfee ved deltakelse på Nybegynnerturneringer, se info om Nybegynnerturnering
 - Tilbud om påbyggende svingkurs
 
VTG-kurs
Huseby & Hankø Golfklubb arrangerer “Veien til Golf-kurs” i Fredrikstad. NGF har fra og med sesongen 2010 innført nye bestemmelser for nybegynneropplæring. VTG-kurs erstatter det man tidligere kalte “Grønt kort kurs”. Etter avsluttet og godkjent VTG-kurs vil spilleren tildeles klubbhandicap 54.
VTG-kurset gjennomføres i løpet av en dag i fellesundervisning. Alle VTG-kursene starter kl 10.00 og avsluttes kl 16:00 på Huseby & Hankø Golfbane. Godkjenning av treningskort og kunnskapskort,
3 treningsrunder på korthullsbanen og treningsrunde med veileder tilpasses individuellt.
 
Målet med kurset er at du som deltaker skal bli kjent med golf og finne deg til rette i miljøet. Kurset vil gi deg en praktisk innføring i hva golf handler om. Kurset består av trening i grunnleggende teknikk, sikkerhet og opptreden på banen. Du skal også få prøve å spille noen hull for å oppleve hva golf er.

Etter kurset arrangerer Huseby & Hankø Golfklubb en rekke aktiviteter for at du skal komme videre med både trening, spill og sosiale aktiviteter.
 
Golf kort/Golf-ID/Medlemskap i Huseby & Hankø Golfklubb
De fleste golfbaner krever et ferdighets/kunnskaps bevis. I Norge og her på Huseby & Hankø Golfbane utseder Huseby & Hankø Golfklubb/Norges Golfforbund et "Golfkort", golf-id og tildeler spilleren ett klubb hcp. på 54. Utstedelse av golfkort forutsetter medlemskap i Huseby & Hankø Golfklubb.
 
Medlemskap i Huseby & Hankø Golfklubb med utstedelse av golfkortet koster 850,-(senior) og 475,-(junior) per år. Medlemskapet inkluderer ikke spill på Huseby & Hankø Golfbane. De som ønsker spill på Huseby & Hankø Golfbane finner informasjon om dette under medlemskap.